Het koor staat vanaf de oprichting onder de enthousiaste leiding van de bekende dirigent en organist Martin Zonnenberg, ‘Ichthus’ behoort met ca 180 leden tot één van de grootste mannenkoren van Nederland. Het koor is interkerkelijk en heeft landelijke bekendheid. De koorleden komen uit de wijde regio. Deze strekt zich uit van Dordrecht, Ridderkerk, Barendrecht tot aan Groot-Ammers, Gorinchem en Wijk en Aalburg.
Het repertoire omvat bekende en onbekende kerkliederen, de aloude psalmen en gezangen, de schoonheid van het klassieke lied en het veelzeggende ritme van de negrospiritual. Ze worden gezongen in het Nederlands, Engels, Duits en Latijn.

Circa 10 keer per jaar wordt er in concertvorm gezongen. Alleen of met anderen. Op uitnodiging of zelf georganiseerd. Meestal voor goed gevulde kerken en zalen. Ook wordt het mannenkoor regelmatig gevraagd mee te werken aan het tv-programma ‘Nederland zingt‘. Bekijk het overzicht van de zanglocaties. We nodigen u van harte uit om onze concerten te bezoeken.

Wanneer Martin Zonnenberg verhinderd is, mag Vincent van Dam dit prachtige koor als 2e dirigent dirigeren of begeleiden tijdens de repetities of een concert.

Volgende concert van Vincent & Chr. Sliedrechts Mannenkoor Ichthus:

Geen komend evenement!