Jong Mannenkoor Salomo is opgericht in de zomer van 2011 en is een ensemble op christelijke grondslag. Het unieke aan Jong Mannenkoor Salomo is dat de gemiddelde leeftijd van de koorleden rond de 30 jaar ligt, hetgeen in de heldere klank weerklinkt. Het ensemble bestaat uit 20 enthousiaste zangers, allen met dezelfde passie: Zingen! Jong Mannenkoor Salomo is opgericht door Peter Wildeman. Per 1 september 2023 is Vincent van Dam de dirigent van het mannenkoor Salomo.

Het repertoire bestaat uit een brede selectie van psalmen en diverse geestelijke liederen. Gedurende het jaar werkt het koor mee aan diverse mooie concerten. Deze concerten worden door Jong Mannenkoor Salomo zelf georganiseerd, of zij zingen op uitnodiging van andere koren. Tijdens de concerten begeleiden bekende musici. In de afgelopen jaren heeft Mannenkoor Salomo al op diverse mooie locatie meegewerkt aan een concert, zoals in: de Grote of Onze-Lieve-Vrouwekerk te Dordrecht, de Grote of Maria Magdalena Kerk te Goes, de Nieuwe Kerk te Middelburg en het concertgebouw De Doelen te Rotterdam.

In de afgelopen jaren zijn er drie CD’s opgenomen. Op de eerste twee CD’s is een mooie selectie van psalmen en geestelijke liederen te horen en afgelopen jaar hebben zij een kerst CD opgenomen.

Concertagenda Mannenkoor Salomo

Geen komend evenement!