Begin januari 2020 mocht ds. E.J.N. Kronenburg de 90-jarige leeftijd bereiken. Een prachtige leeftijd voor een bijzondere dominee. Diverse jaren mocht hij voorgaan in de Goede Herderkerk, waar inspirerende kerkdiensten gevierd mochten worden onder zijn bezielende leiding.
Ds. Jongejan uit Hendrik Ido Ambacht wilde deze bijzondere verjaardag met een bijzonder cadeau gedenken en ontdekte dat ds. E.J.N. Kronenburg graag naar orgelmuziek luistert.

Toen ik gevraagd werd dit orgelconcert te verzorgen heb ik direct 'ja' gezegd. Vooral de bijzondere persoonlijke band met deze predikant zorgt ervoor dat het ook voor mij bijzonder was om te doen. Werken van J.S. Bach, J. Mulder, L. Boëlmann, C. Franck, J. Zwart, Lemmens, G.Young en uiteraard ook twee improvisaties, waarbij de dominee zelf aangaf graag Psalm 68:10 (Geloofd zij God met diepst ontzag! Hij overlaadt ons, dag aan dag, Met Zijne gunstbewijzen) te horen.
In de dorpskerk te Hendrik Ido Ambacht hebben we een gedenkwaardige middag mogen beleven met diverse vrienden van de dominee, gemeenteleden en andere bekenden.